Lejebolig365.dk gør det nemt for dig at
realisere din boligdrøm

Udlej bolig her

Vil du udleje din bolig? Få 5 råd på 5 minutter

Har du i noget tid leget med tanken om at udleje din bolig? Så bør du læse disse fem råd, vi har samlet til dig, der vil være udlejer – det vil kun tage fem minutter at læse.

Måske du er udenlands, på ferie eller blot ønsker at lave en forretning inden for udlejning af boliger? Uanset hvad er det vigtigt, at du har styr på de juridiske grundsten inden for udlejning. Kodeordet er ”Lejeloven”, som vi her har samlet fem vigtige elementer fra. Desværre ender mange udlejere med at komme galt afsted.


1. Hav styr på forudbetalt leje og depositum

Som udlejer må du kun kræve op til tre måneders leje i depositum. Samt 3 måneder i forudbetalt leje. Denne leje er en forsikring for, at du som udlejer kan trække penge, hvis din lejer ikke betaler huslejen i tide. Hvis din lejer fortsætter med ikke at betale husleje, er fogeden dog altid sidste udvej. Er det et problemfrit lejeforløb, vil du ikke modtage leje i de sidste tre måneder, da personen bor ’gratis’ disse sidste måneder.

2. Husk dine særlige krav som udlejer

Vi behøver sikkert ikke minde om, at du skal lave en skriftlig aftale med lejeren, når du udlejer din bolig. Dog skal du vide, at den skal indeholde følgende informationer:
Lejer og udlejers navn og adresse
Lejemålets størrelse
Inventar
Stand
Brugsret til ting i boligen (såsom vaskemaskine, ovn og lignende)
Overtagelses- og ophørsdato
Husleje
Depositum
Forudbetalt husleje

Derudover har du som udlejer af en bolig mulighed for at tilføje særlige krav i paragraf 11. Såsom tidsbegrænset lejeperiode, husdyr, huslejestigning.

3. Skriv opsigelse ind i lejekontrakten
Har du aftalt en tidsbegrænset lejeperiode med din lejer, kan du som udgangspunkt ikke opsige personen i denne periode. Undtagelsen er, hvis lejer ikke opfylder de givne krav i kontrakten. Bl.a. dem du selv har skrevet ind i paragraf 11. Eller hvis du selv ønsker at flytte tilbage. Her skal du give lejeren besked et år forinden. Du kan desuden også vælge at tilføje, at lejeperioden er uopsigelig for din lejer.

4. Tidsbegrænsning i kontrakten skal begrundes
Leveloven har gjort det muligt for lejere at gå til retten, hvis personen ikke mener, at der er en gyldig grund til, at du har givet en tidsbegrænset kontrakt. Årsagen skal altid stå i paragraf 11. En årsag kan f.eks. være, at du skal arbejde i udlandet. Hvis Boligretten afgør, at lejeren har ret i sin sag, kan du faktisk ende med at miste din ejerbolig, hvis du aldrig selv har boet i den. Lejeren har her ret til at blive boende ubegrænset. Læs mere om dette i lejeloven.
http://llo.dk/lejeloven-a-z

5. 2-årsreglen er misforstået af mange

Har du hørt folk sige: ”Jeg lejer min ejerbolig ud i mindre end 2 år, så jeg kan altid komme af med lejeren igen”? Så er det helt forkert. Dette er en del af lejelovens 2-årsregel om fremleje, hvis du fremlejer en bolig, du selv lejer. Men for dig, der udlejer din egen bolig, findes der ikke nogen 2-årsregel. Derfor er det endnu mere vigtigt, at du har styr på lejekontrakten og det, der står i paragraf 11. Gør alt for at have styr på dine lejere.

Skrevet af Lejebolig365.dk – Find ledige lejligheder, huse og værelse til leje og fremleje i hele Danmark.