Lejebolig365.dk gør det nemt for dig at
realisere din boligdrøm

Udlej bolig her

Betal den rigtige skat som udlejer – på kontrakt og Airbnb

Det kan være fristende lige at ville udleje sit ene værelse i sin bolig, hvis man har ekstra plads eller skal ud at rejse. Om det så bare er for en helt enkelt weekend. Men bor du i Danmark, vil SKAT altid holde øje og sidde klar til at få en del af kagen. Og det er også tilfældet, når du udlejer din bolig. Hvad enten det er på Airbnb eller gennem andre udlejningsmuligheder.

Vi vil derfor nu gennemgå din muligheder for fradrag, når du skal betale skat af dine lejeindtægter.

Ejer du din bolig, er dit bundfradrag på minimum 24.000 kroner. Det vil sige, at alt, du får i lejeindtægter op til det, er skattefrit. Du kan regne dit nøjagtige bundfradrag ud ved at tage 1,33 % af din årlige ejendomsværdi. Husk, at din lejers udgifter til el, vand og varme også betragtes som indtægter. Er dine indtægter højere end bundfradraget, skal du skrive differencen ind på SKAT’s hjemmeside.

Er du andelshaver, har du også et skattefrit bundfradrag. Du kan beregne det ved at tage 2/3 af din årlige boligudgift – inkl. aconto varme.

Lejer du den bolig, du udlejer noget af, gælder samme regler. 2/3 af din årlige husleje inklusiv aconto-varme og boligstøtte, hvis du modtager det. Et eksempel, som Politiken giver i deres artikel om Airbnb-udlejning, er følgende: Tjener du 33.000 kroner på udlejning på et år og har en årlig husleje på 60.000 kroner, skal du ikke indberette noget. For 2/3 af din årlige husleje er 40.000 kroner, som du skattefrit må tjene, før du skal betale skat.

Følger du disse skatteregler som privat udlejer, kan det ikke gå helt galt. Held og lykke!

Disclaimer: Vi tager forbehold for fejl og mangler og guiden er ment som en vejledning og en hjælp til dig, men bør ikke stå alene.
Skrevet af Lejebolig365.dk – Find ledige lejligheder, huse og værelser til leje og fremleje i hele Danmark.